Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Представиха благотворителните инициативи за Непал в НДК

отпечатай новината

26.05.2015 16:19 | Видян 1149 пъти

Представиха благотворителните инициативи за Непал в НДК

На специална пресконференция днес (26.05.) бяха представени благотворителните инициативи за пострадалите от разрушителното земетресение в Непал, които се организират в Националния дворец на културата (НДК).

“Голяма част от тези благотворителни инициативи не бяха предварително планирани и затова не присъстват в каталога на ХХ “Салон на изкуствата”, с който разполагате, тъй като той се изготвя по-рано във времето”, сподели ръководителят на “Продуцентски център - НДК” Михаела Петрова.

“Чрез красотата на музиката, филмите и изкуствата в рамките на “Салон на изкуствата” искаме да изразим подкрепа на пострадалите след това, което им се случи в Непал. Моето желание е да не реагираме като хората, населявали антична Гърция - със страх и страдание, а като хора от ХХI век - с любов и състрадание”, каза Петрова.

“Мотото “Намасте, Непал” се роди буквално два дни след земетресението и решихме да организираме тази благотворителна кинопанорама. Тук е моментът да благодарим на директора на Двореца Мирослав Боршош и екипа на НДК, защото в тяхно лице открихме партньори и съмишленици”, каза Александра Петрова от “Банско Филм Фест”.

Тя представи подробно програмата на кинопанорамата “Намасте, Непал”, а любопитен акцент в нея са и няколкото изложби, които ще придадат допълнителен тематичен оттенък на събитието. Лице на кампанията е д-р б.н. Боян Петров (първият български алпинист, изкачил К2).

Втората инициатива ще е БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИЗЛОЖБА "ЗАЕДНО В НЕПАЛ”, чието официално откриване ще се проведе на  отново днес 26 май от 19:00 ч. в Централно фоайе на НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !