Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Viasat History разкрива живота на Викингите

отпечатай новината

27.05.2015 09:00 | Видян 834 пъти

Viasat History разкрива живота на Викингите

Поглед към миналото на скандинавските племена ще отправи Viasat History през месец юни със сериалa „Викингите“. Епизодите ще се излъчват всеки вторник, от 2-ри до 30-ти юни, от 22:00 часа.

Поредицата проследява битието на викингите и разказва тяхната невероятна история през очите на най-изтъкнатите експерти в областта на военното дело. Зрителите ще научат защо те са извършвали човешки жертвоприношения и какви са били техните погребални ритуали. Епизодите ще покажат и мечовете и броните, с които са се защитавали, както и тактиките, с които са побеждавали враговете си, за да завладяват обширните територии от Източна Европа до Англия.

Кръвожадни скандинавски воини и отлични занаятчии, викингите са грабили, търгували са с фини кожи, бижута, роби и оръжия - от Нюфаундленд до Каспийско море. Интересен факт е, че са отворили нови търговски пътища, които се използват и днес, създали са великолепни градове като Киев и Новгород и са завладявали древни центрове като Йорк, Неапол и Истанбул. Саксонците в Англия са се страхували от тях, макар да са се подигравали на техните педантични навици да се грижат за външния си вид. Дори са ги наричали „пирати със стил“.

Новите археологически находки показват, че викингите са започнали своята военна експанзия по-рано и са стигнали много по-далеч, отколкото са смятали летописците на тяхното време. Също така поредицата показва и разширяването на царството им на изток и на юг от Полша, както и специалните им отношения с императора на Константинопол - Константин Велики.

Разберете още за тайния живот на скандинавските пирати в поредицата „Викингите“, всеки вторник, от 2 до 30 юни, от 22:00 часа, по Viasat History.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !