Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

МАСТЪР ШЕФ = ЛОШ ВКУС

отпечатай новината

29.05.2015 09:00 | Видян 6560 пъти

МАСТЪР ШЕФ = ЛОШ ВКУС

Като човек, който е имал късмета да опитва кухнята на най-добрите ресторанти от Рио през Кан и Портофино до Хонконг, определено смятам, че предаването Мастър шеф на бТВ насажда лош вкус. Никой не готви така, както "шефовете" насърчават младите си колеги в шоуто. 
Ако не вярват на мен, да видят какво прави безспорният световен №1 в техния бранш Ален Дюкас с десетките звезди от Мишлен на неговите ресторанти. Той приготвя семпли ястия, в които важното са екологичните местни продукти, приготвени максимално естествено. 
А не като в Мастър шеф - стоки от хипермаркета, залети с някакви неща, маскирани като сосове и прикрити с някакви гарнитури фантазе, които на всичко отгоре на нищо не приличат. Кич, та кич. 
 
Да се готви по този начин през 2015 година е като да се смята, че пеенето и шоубизнесът изобщо е кълчене тип Азис. Чалга!
Апропо, когато "шефовете" заговорят на младите за гарнитури в шоуто, в съзнанието ми моментално изниква един претоплен ориз за гарнитура, който ми сервираха в софийския Хилтън от кухнята на Андре Токев, когато беше на върха на славата си. В шоуто му прави чест, че е най-мълчаливият член на журито, което му позволява да изглежда най-мъдър. 
Най-лошият вкус в Мастър шеф обаче определено личи в думичките на героите. Първо, вместо обръщението "шеф", на български език е правилно да се казва "шефе". 
Второ, в устите на "шефовете" и техните жертви слагат такива слова, че всеки сценарист на мексикански телевизионен сериал би им завидял на патоса. Да напомняме ли за естествеността...
 

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !