Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Меркел носи на пиене

отпечатай новината

06.06.2015 10:49 | Видян 1668 пъти

Меркел носи на пиене

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се възхити на канцлера на Германия Ангела Меркел, че носи на пиене, съобщиха световните агенции, цитирайки негово интервю за норвежкия вестник „Афтенпостен".
„Нека да го кажа по този начин - Ангела никога не става първа от масата, когато се пие!", заяви норвежецът Столтенберг.

Йенс Столтенберг и Ангела Меркел са приятели още от времето, когато той беше премиер на Норвегия. Столтенберг наблягал на бирата, а Ангела Меркел - на бялото вино.

Шефът на НАТО с умиление си спомня за тяхна солидна почерпка в германския крайбрежен град Щралзунд след среща на върха през 2012 г. „При подобни срещи се изгражда известна химия, известна близост", коментира Столтенберг. „Изкарахме една чудесна вечер!", спомня си бившият премиер. И той, и Меркел бяха избрани за ръководители на правителствата си през 2005 година.

Шефът на НАТО описа повечето политически лидери като приятни за общуване личности, като при тях не всичко е държавен бизнес. „Ако не бяха симпатични хора, нямаше да има кой да ги избере на високите им постове", заявява в заключение Столтенберг.

Доброто здраве и издръжливостта на Ангела Меркел очароват германците, които наричат Меркел "кралица на нощта", коментират чуждите медии, пише Всеки ден. Тя е първата жена на поста федерален канцлер на Германия и ръководи страната вече 10 години. Многократно е оглавявала класацията за най-влиятелна жена на годината на списание Форбс. Още снимки може да видите в нашата галерия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !