12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Бриджит Бардо пише на котката на Лагерфелд

отпечатай новината

24.06.2015 11:50 | Видян 1455 пъти

Бриджит Бардо пише на котката на Лагерфелд

Френската актриса Бриджит Бардо, която е яростна защитничка на животните, написа писмо на Шупет, котката на Карл Лагерфелд, в което я помоли "да мърка на ухото" на собственика си, за да спре да използва кожи в колекциите си, съобщи АФП.

Италианската модна къща "Фенди", чийто художествен директор е Карл Лагерфелд, насрочи за 8 юли ревю "висша кожа" в Париж.

Това накара Бриджит Бардо да поиска намесата на домашната любимка на дизайнера.

"Мила Шупет, разчитам на теб да мъркаш в ухото на татко Карл, за да усети отчаянието, което малките ти събратя изпитват, когато той прави промоция на одраната им кожа. Те, както и ти, искат само да живеят, те са невинни, но са осъдени на смърт, за да може кожата им да служи за украса на "нехуманни особи" - пише Бриджит Бардо. - Ако измяукаш скръбта си, той ще те разбере и ще даде така очаквания пример. Той не може нищо да ти откаже! Ще съм ти много благодарна."

Сексимволът от 60-те години на миналия век вече написа подобно писмо до Шупет, когато Карл Лагерфелд изпрати чек на фондацията ѝ по случай 80-годишнината ѝ през септември.

Карл Лагерфелд защити избора си да използва кожа в колекциите през април, като каза на фестивала в Иер, че хората ядат месо и носят гладка кожа и малцина възразяват срещу това.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !