Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

БОК: 19’ донесе късмет на България

отпечатай новината

30.06.2015 18:13 | Видян 2217 пъти

БОК: 19’ донесе късмет на България

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов обяви след финала на победния за нас бадминтон и триумфа на сестри Стоеви, че късметът и златото са дошли в Баку с 19 минути и ни кани в Рио за кадем. Разбира се, направи го и на шега. Но то си е истина. С тръгването ни в неделя по обед и замяната с президента Плевнелиев, късметът се обърна и волейболистите, уви, останаха сребърни срещу Германия.


По-важното е, че 19 минути е първата българска медия не просто със спецпратеник на игри, но и с участник. Представител на България във фехтовката на сабя беше издателят Атанас Арнаудов. След като стана дума, че бадминтонът остава без зала за подготовка за Рио, длъжни сме да кажем, че фехтовката пък няма зала за тренировки вече година. А бюджетът от 60 000 лв. е превърнал този славен някога за нас спорт (само си спомнете братя Етрополски и техните световни титли и купи) в едва ли не аматьорски – всеки си плаща, за да се екипира, да поддържа форма и да участва в състезания.


С какво всъщност България спечели двете си най-престижни класирания на игрите – в бадминтона и волейбола? С отборния дух. Не само в самите ни тимове, но и на цялата българска група на място – състезатели, треньори, журналисти. Когато нямаше превоз за сестри Стоеви, 19 минути ги качи на медиен шатъл, а волейболистите пак с такъв ги докарахме до залата, където беше финалът на момичетата. А после заедно – 20-ина българи, надвикахме 2000 зрители и помогнахме за смахването и психясването на рускините и за победата на финала на Стоеви. Дух на приятелство, на зареждане за позитивна енергия, на подкрепа и общност, каквито са нужни и на цялата нация по всички теми.
Още в снимките, всяка от които, както казваше другарят Никсън говори повече от 1000 думи.

Вижте снимките в нашата Галерия!!

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Баку – чиста приказка

Няма коментари към тази новина !