Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Атракция: На гости на последния Дон Корлеоне

отпечатай новината

20.07.2015 15:41 | Видян 2788 пъти

Атракция: На гости на последния Дон Корлеоне

Анджело Провенцано е на 39 и е най-новата туристическа аткракция на Сицилия. Той приема на групи по 12 души американци, дошли на острова, който е все по-популярна дестинация и у нас. И им разказва за родата си. Негов баща е Бернандо Пронецано, последния истински Кръстник и Дон Корлеоне.
 
На прекрасен английски неговият наследник приковава за час вниманието на своите гости от туристическите групи. Радва се на огромен интерес за своите „лекции” за историята на неговата рода и на сицилианската мафия – истината зад романите на Марио Пузо и другите класици в този характерен жанр.”Това е много по-интересно от другите предложения за атракции като кулинарните уроци и язденето на магарета до вулкана Етна”, споделят пред авторитетния Уолстрийт джърнъл туристите, посетили Дон Корлеоне.
В същото време братът на убития от мафията магистрат Борселино – Салваторе, е възмутен. Според него е тъжно Сицилия да поддържа легендата за мафията като превръща в туристическа атракция сина на нейния последен истински бос.
Берарндо Провенцано 43 години живее като се укрива край родното си място Корлеоне. Ръководи международната си криминална мрежа посредством написани на машина малки листчета – пицини, за да не може да бъде проследен чрез телефон или електронни комуникации.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !