Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Михаил Билалов черпи вдъхновение от Морган Фрийман

отпечатай новината

27.07.2015 13:52 | Видян 1727 пъти

Михаил Билалов черпи вдъхновение от Морган Фрийман

В Созопол беше поставено началото на шестото издание на летния фестивал МОНТФИЗ Арт Фест 2015. Още на първия ден на феста улиците на морското градче се напълниха с кандидат- студенти, които дойдоха, за да се срещнат с професорите Иван Добчев и Атанас Атанасов, които водят консултации за предстоящата кандидатстудентска кампания на НАТФИЗ.

Фенове на актьорското майсторство, професионалисти и колеги пък напълниха залите за специалните уъркшопи на Филип Аврамов-Фицата и Михаил Билалов, които се включиха във фестивала, за да споделят своя опит от театралната сцена и малкия екран. Още по време на първото си събеседване с участниците на фестивала актьорите поставиха високи изисквания към тях и ги качиха на сцената на Военноморския клуб, за да проверят техните умения и да споделят своя опит.

Актьорът от „Под прикритие“ Михаил Билалов донесе опита си от играта с американски актьори и постави акцента на своите уъркшопи върху слушането на партньора. „Едни от най-добрите партньори, с които съм имал възможността да застана пред камера, като Морган Фрийман и Захари Бахаров например, са и едни от най-добрите слушатели. Такива професионалисти винаги остават в разговора и това им помага да не са изкуствени“, споделя Билалов.

Високи изисквания към своите курсисти предяви и Башар Рахал, който се присъедини към официалното откриване на фестивала в късните часове на деня. Актьорът обеща да даде ценни съвети на своите бъдещи колеги, които да им помогнат по време на кастинги и събеседвания за роли.

Към фестивала ще се присъединят и актьорите Койна Русева и Асен Блатечки, които ще водят собствени уъркшопи през предстоящите дни на фестивала. През следващите дни участниците в събитието ще имат възможността да се докоснат до опита на театралната режисьорка Теа Сугарева и актьорите Любен Кънев и Владислав Виолинов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !