Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кметът на София дава старта на полумаратона за толерантност „TOLE-RUN”

отпечатай новината

04.08.2015 14:15 | Видян 1470 пъти

Кметът на София дава старта на полумаратона за толерантност „TOLE-RUN”

Полумаратонът за толерантност „TOLE-RUN” ще се проведе на 13 септември 2015 година (неделя) от 10:00 часа в Южния парк в София.  

Той е инициатива на Куадрант Бевърджис – официалната бутилираща компания за продуктите на PepsiCo и  Еврохолд, а тази година се организира от спортен клуб Бегач, с партньорството на Министерството на младежта и спорта, Столична община, Български червен кръст, Българската федерация по лека атлетика, Посолството на Израел. „TOLE-RUN” е събитие, което призовава към повече толерантност и е част от инициативата за активен начин на живот в програмата на София за  Европейска столица на спорта 2018 г.

С него се продължават активностите за отбелязване на 25 години дипломатически отношения между България и Израел, организирани от Посолството на Израел в България.На 13 септември професионалисти, любители, деца и семейства ще се включат в дистанциите 5, 10, 21 км, както и в градското бягане за деца и семейства от 2 км., а след награждаването ще се могат да се насладят на музикалните изпълнения на Михаела Филева, Прея, VenZy невероятните танцьори от Electric Force Crew.

Всички желаещи да участват в маратона могат да се запишат, като посетят официалния сайт на инициативата www.tole-run.com и да проследяват актуалната информация, която ще бъде публикувана за маратона във фейсбук страницата  на събитието https://www.facebook.com/SofiaHalfMarathon.

Стартът на масовото бягане “TOLE-RUN” ще бъде даден от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на София – Йорданка Фандъкова, Н.П.Ирит Лилиан - посланик на Израел в България, Тамир Шабат – изпълнителен директор на Куадрант Бевъриджис, Христо Григоров -председател на Българския червен кръст, Асен Христов – вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика и  председател на Надзорния съвет на Еврoхолд и Станислав Георгиев – съосновател на спортен клуб Бегач. Теренът ще бъде изцяло в паркова среда, като старта и финала ще бъдат разположени на Централния  вход на парка от към булевард „Витоша”. Организаторите са осигурили спортна напитка Гаторейд с минерални соли, ядки и енергийни блокчета от натурални продукти за всички участници. Всеки завършил участник ще получи медал - значка. Събитието се организира с подкрепата на Gatorade, Mazda и  Kaufland.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !