Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Какво може да научи един фехтовач от тениса

отпечатай новината

29.09.2015 09:43 | Видян 587 пъти

Какво може да научи един фехтовач от тениса

Преди няколко седмици в Ню Йорк се проведе турнирът по тенис US Open, на който Роджър Федерер завърши на второ място, след като падна от световната звезда Новак Джокович. Една от най-интересните истории е тази за известният удар на Федерер, наречен SABR.

Ето и видео на изненадващия удар SABR на Роджър по време на полуфинал срещу Стан Вавринка.

Както и можете да вземете пример от мачът му срещу Джокович по-рано тази година от видеото ТУК.

От различните тенис мачове на Роджър се вижда, че на опонентите в турнирите им е много трудно да върнат топката в полето на Федерер и я забиват право в мрежата. Така тенисистът печели точките си, тъй като противниците му се оказват изненадани и неподготвени, защото не познават техниката на ударът му. Въпреки това ударът е много рисков, тъй като в тениса най-важна е началната атака, тоест сервиса, а прилагайки тази техника има голяма вероятност играчът да провали опитите си.

Оказва се, че този изненадващ удар е много подходящ и при фехтовката.  Отбор от Южна Корея е приложил техниката на Федерер, като от самото начало е започнал бързо, агресивно, с директна атака към опонентите си, което не е типично за фехтовката, но е показало доста добри резултати.
 
Положителните страни на ударът SABR са, че е агресивен, объркващ и изненадващ за опонента, но също така е много рисков и изискващ много умения и тренировки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !