Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Гърция извади по 1100 евро от рекордните 26 млн. туристи

отпечатай новината

29.09.2015 12:11 | Видян 1256 пъти

Гърция извади по 1100 евро от рекордните 26 млн. туристи

70 истински модерни хай гранда по крайбрежието, обединени в спецорганизация,  носят до 9000 евро на вечер

Въпреки всички заклинания, особено от наша страна, гръцкият туризъм може да се похвали с четвърта поредна рекордна година. Ръстът на пристиганията е 6,3 %, а до края на октомври, когато там приключва активният летен сезон,  броят ще достигне 26 милиона души. Това е с 2 милиона повече и от най-опитмистините прогнози и с 6 милиона души над досегашния рекорд, който бе постигнат миналата година.

Приходите, които са най-важни, ще надминат 28 млрд евро

Средно туристът оставя по 1100 евро при комшиите. А не пие едно кафе и да се върне,както разправя по телевизиите прононсираният експерт Румен Драганов. Това какво ние си говорим и си представяме и как наистина стоят нещата, се оказват коренно различни неща.
За разлика от нашата статистика, която продължава да брои румънците, които пътуват към южната ни съседка веднъж като туристи, влезли от тяхната страна, а после – по обратния път, като гръцки туристи, дошли у нас, та й се привиждат над 1 млн. туристи от Елада, Асоциацията на гръцкото туристическо предприемачество се базира на реални данни, които могат да служат на бизнеса и бюджета.
За да бъде удължен ефектът на ръста, гръцките хотелиери направиха специални оферти за септември с цел да прливлекат още гости, особено от нашата и другите балкански държави.

Най-авторитетното списание Травелър определи гръцките острови като най-добри в света

Това е крачка напред в сравнение с второто място, което заемаха при изданието на Конде Наст през последните две години. Някои се изненадват от резултатите, предвид политическата нестабилност, която мнозина злорадо предвиждаха като фактор, който да дръпне шалтера на туризма.
Грандовете по морското крайбрежие на Гърция – всички ексклузивни хотели с категория 5 звезди, които наброяват общо 70, обединиха усилията си да предоставят уникален продукт и имат съвместна политика. Плодовете от нея са налице, защото цените достигат до 9000 евро на вечер – цена, напълно фантастична и немислима за предлагането у нас. А се имаме за конкуренция на Гърция.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !