12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Д-р Енчев с Октобърфест на село

отпечатай новината

09.10.2015 14:15 | Видян 1665 пъти

Д-р Енчев с Октобърфест на село

Седем милиона почитатели на пивото и веселбата се стичат от всички краища на Земята Германия за Октоберфест - събитието, вписано в Книгата на рекордите Гинес като най-големия празник в света.  

Елитна извадка от българското общество отбеляза празника на бирата и баварския начин на живот в резиденция „Алхимик Филипополис“ в Белащица. Братята лекари Ангел и Невен Енчеви създадоха луксозна реплика та Октоберфест  по повод 25-годишнината от обединението на Германия. Почетният консул на Федералната република в Пловдив д-р Марияна Чолакова бе патрон на вечерта.

Партито бе изцяло в духа на най-добрите традиции. Домакинът д-р Невен Енчев, директор на Клуб „Алхимик“, посрещна гостите в традиционните къси кожени панталонки, докато брат му – пластичният хирург д-р Ангел Енчев, специално за вечерта бе с класически шотландски килт – карирана пола. Повечето гости бяха спазили октоберфесткия дрескод, а за германската атмосфера допринасяше немската музика.

Докато присъстващите се наслаждаваха на залеза над Белащица с питие в ръка, д-р Невен Енчев лично се включи в приготвянето на вечерята и показа висш пилотаж в печенето на вурстчета край барбекюто. По-рано през деня мениджърът на клиника „Медлайн“ приготви т.нар. „зауеркраут“ -  кисело зеле, запържено с лук и с ябълка.

„Събираме се днес в чест на обединението на Германия и на Октоберфест, за да празнуваме и да се насладим на немската кухня и любимото на всички германци питие – бирата“, заяви  д-р Невен Енчев. Д-р Марияна Чолакова поздрави гостите, като подчерта, че страшно много неща в нашия живот са свързани с германската култура и даде старт на гастрономическото тържество.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !