Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Кичур от косата на Кърт Кобейн отива на търг

отпечатай новината

04.11.2015 15:18 | Видян 1157 пъти

Кичур от косата на Кърт Кобейн отива на търг

Елек за около 60 хил. долара и кичур от косата на самоубилия се лидер на „Нирвана” Кърт Кобейн се предлагат на търг от аукционната къща "Джулиънс" в САЩ.

Именно със зеления елек от "акрил, мохер и ликра с пет копчета, едно от които липсва”, бе Кобейн по време на култовия концерт на „Нирвана” за MTV Unplugged през 1993 г., припомнят от къщата (Julien's) на своята интернет страница.

"Той е получен от близък приятел на семейството на Кобейн”, който осигурява и "писмо за автентичността", което ще бъде връчено на победителя в търга, уточняват от "Джулиънс".

Търгът ще продължи до събота, а първоначалната цена от 20 хиляди долара вече стана предмет на наддаване и в момента е 27,5 хиляди долара. "Джулиънс" пресмятат, че тя може да достигне до около 60 хиляди.

Рус кичур на вокалиста, който се самоуби през 1994 година на 27 години, е оценен между 8 и 10 хиляди долара. Кичурът идва от неговата вдовица - певицата и актриса Къртни Лав. Коса на Кобейн е дадена на производителката на кукли и художничка на мултфилми Дейм Дарси, обясняват от "Джулиънс". Къртни Лав бе поръчала на Дейм Дарси "кукла с косата на Кобейн за дъщеря им. Кичурът е останал след като е изработена прическата на куклата”, посочват Джулиънс.

Кърт Кобейн е повлия на цяло поколение с неговата музика и стил "гръндж", пише АФП.

Наскоро стана известно, че ще излезе албум са неиздавани досега заглавия на фронтмена на гръндж групата. Той ще излезе на 6 ноември, заедно с филм за него. Документалистът Брет Морген попаднал на стотина аудиокасети на Кобейн, докато е правел проучването си за филма "Montage of Heck", посветен на изпълнителя. Музиката ще бъде използвана в документалния филм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !