Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Синатра върти бизнес с царя на кокаина Ескобар

отпечатай новината

12.11.2015 21:38 | Видян 1949 пъти

Синатра върти бизнес с царя на кокаина Ескобар

„Няма друг бизнес като шоубизнеса” – това е един от най-популярните рефрени на певеца Франк Синатра. Истината е обаче, че макар да е един от най-високоплатените изпълнители в целия свят от 30-те години до смъртта си през 1998 г., големите му пари идват от съвсем други направления. А как се крият данъци се учи от самия контрабандист на алкохол, посланик на САЩ във Великобритания и баща на президент, главен прокурор и сенатор на Америка – Джоузеф Кенеди.

3,5 милиона долара, 6 къщи в Калифорния, колекция от скъпоценности, коли и предмети на изкуството, а също и акциите от съвместните им фирми – това оставя на жена си Барбара Франк Синатра. Годината е 1998 г., така че парите в днешна равностойност са поне с двойна стойност.
В не много дългото му завещание с 13 точки, което прочетохме, докато набирахме материал за сериала, суперзвездата отделя няколко милиона на децата си, а любимите му автомобили – „Ролс Ройс” и „Мерцедес” - модел „Пура” оставя на музейна колекция, предвижда и 1 млн. за благотворителност. Не забравя бивши съпруги и роднини, които почита с по четвърт милион. Толкова е дал на голямата си любов Ава Гарднър, която напуска белия свят много преди Франк и той я издържа години наред, включително плаща баснословни суми за нейното лечение.

Тези дни лично синът на наркобарон №1 на всички времена

разказа пред британския таблоид „Сънди Експрес” и бразилски вестник, че баща му Пабло Ескобар е бил не само приятел, но и делови партньор на Франк Синатра. Така светът с учудване разбра, че не само големите босове от миналото като Лъки Лучано и Франк Джанкана, за чиито общи проекти с певеца разказахме в минали епизоди от нашата вестникарска поредица, но и героите на по-нова мафиотска епоха са близки до изпълнителя. Според Сабастиан Марокин, който е бил много близък с баща си и редовно го придружавал на сделки – все пак е едно от само двете му чеда, суперзвездата и краля на кокаина редовно се виждали по работа в Маями. „Не можете да си представите колко свои колеги той уреди да бъдат спосорирани от колумбийската мафия посредством търговията с наркотици”, категоричен е наследникът на престъпната империя пред в. „О Естадо До Сао Паулу”.

Беше по-добър дилър на дрога, отколкото певец

Така синът на Ескобар описва добре познатия му Франк Синатра. Което пък се явява най-голямата реклама за световното турне на сина на изпълнителя, който пее по заведенията, които го пожелаят навръх 100-годишнината на славния му татко, чието име носи. И Франк Синатра – Джуниър е доволен на своите 71, досега не е открекъл думите на Ескобар - Джуниър. Апропо, неговият пък баща е убит в родния си град Меделин, чието име пък носи знаменития му картел, точно докато говори със своя обичан син. След смъртта на боса той бяга с майка си през Мозамбик за Аржентина. Ескобар загива петилетка преди да издъхне бойният му другар по линия на „белото” Франки Синьото око.
Братът на Ескобар потвърждава в своя книга версията за приятелството на мафиота и певеца. Той е присъствал на тяхна вечеря в Лас Вегас и то не къде да е, а в „Сизърс Палас”.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !