Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Мадона разплака многохилядната си публика с емоционална реч за атаките в Париж

отпечатай новината

16.11.2015 13:40 | Видян 2184 пъти

Мадона разплака многохилядната си публика с емоционална реч за атаките в Париж

Петъчната трагедия в Париж, която отне живота на 129 души - 89 от тях по време на концерт на калифорнийците Eagles of Death Metal, принуди много групи да отложат или отменят европейските си спектакли. Мадона обаче подходи другояче, просълзявайки себе си и многохилядната си публика в Стокхолм, Швеция, в събота вечер.

Тя прекъсна шоуто си с емоционално обръщение по повод парижките атентати, което бързо й спечели аплодисменти и в социалните мрежи.

"Беше ми много трудно да стоя на сцената досега, без да забравям какво се случи снощи. Чувствам се разкъсана - как мога да танцувам и да се забавлявам, докато другаде хора оплакват загубата на своите близки? Но това именно е нещото, което онези хора (терористите - бел. ред.) искат да постигнат. Те искат да ни накарат да замлъкнем. Но няма да успеят", каза поп звездата в началото на 6-минутната си реч.

"Първоначално възнамерявах да отложа концерта си, но после размислих - защо да им давам тази победа? Местата, на които бяха убити хора, които се забавляваха - танцуваха, пееха, гледаха футбол, бяха отишли на ресторант. Това са свободи, които ние възприемаме като даденост, а не трябва. Това са свободи, които ние заслужаваме. Работим много, заслужаваме да се забавляваме и никой на света няма правото да ни спира да правим това, което обичаме", продължи Мадона пред притихналата публика.

"Някои хора не разбират цената на човешкия живот. Някои хора извършват чудовищни, ужасяващи и непростими неща на други човешки същества. Но светът, в който живеем, никога няма да се промени, ако не започнем от себе си. [...] Той няма да се промени с избирането на нов президент или със смъртта на още 100 души. Трябва да променим отношението си един към друг, дори за най-елементарни неща. Да се отнасяме към всяко човешко същество с уважение и достойнство", призова певицата, преди да обяви минута за мълчание и молитва за паметта на жертвите от петъчната вечер и техните семейства.

"Единствено любовта ще промени света, но е много трудно да обичаш безусловно, трудно е да обичаш онова, което не разбираш, което е различно от теб. Но трябва да го направим - или това ще продължи вечно", завърши тя, вече просълзена. Мълчанието бе последвано от нейния отговор на призива от туитър #PrayforParis - акустично изпълнение на хита й Like a Prayer ("Като молитва").
Вижте видеото ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !