Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

В леглото на Лъки Лучано, над сцената на Буена Виста

отпечатай новината

18.11.2015 11:20 | Видян 3625 пъти | Гласували 2

В леглото на Лъки Лучано, над сцената на Буена Виста

Апартаментът на Лъки Лучано в хотел Насионал в сърцето на Хавана е точно такъв, какъвто го е оставил легендарният бос. Той често отсяда в него заради общото им с „колегата му” Майер Лански казино под същия покрив. Но легендарен е престоят му по време на голямата среща на мафията от двете страни на океана в хотел Насионал през 1946 г. Големите босове го избират, тъй като е единственият държавен между построените наоколо от тях. И наистина, на две крачки са хотелите и на Лъки Лучано, и на Майер Лански, и на Ал Капоне, и на Санто Трафиканте, и на други мафиотски крале.
Когато през 1946 г. пристига за срещата на босовете, Лъки Лучано настанява в свързана с едната от спалните на апартамента му стаи Франк Синатра. Едно клюкарско издание надушва това и така разкрива на Америка онова    , което до онзи момент само се подозира – любимият певец на Щатите (през декември стават 100 години от рождението му) е един от главатарите на мафията. Оправданията, че е поел участие като всяко друго и не е виновен, че са го поръчали за концерт точно тези момчета, не минават.

Години по-късно Синатра ще доведе най-любимата от многото си жени Ава Граднър в хотел „Насионал” и ще вземат същата стая, за да замажат нещата. Ала заглавието „Срам” никога няма да бъде изтрито.
Имиджът за хотела е толкова лош, че се налага да бъдат взети спешни пиар мерки. Ръководството на Насионал кани падналия от власт след победата си с „кръв, пот и сълзи” във Втората световна война лидер на свободния свят Уинстън Чърчил. И именно тук му набутват в устата пура. Той се влюбва в този порок. И така се създават два световни бранда, които взаимно си правят реклама – Чърчил, захапал пура, и Куба – страната на пурите. Днес барът на „Насионал” носи името на легендарния британски премиер и бонвиван. А в основния ресторант – същият, където преди него гуляе мафията на конференцията си – и днес можете да опитате менюто на Чърчил. Както и това на Лъки Лучано, на Ава Гарднър, на Франк Синатра. Хитър пиар трик – нещата са онези, които всеки би избрал, но представени като меню на този и онзи, са хит.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !