Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Клуб Хавана, където вечеря Кастро, а другите ходят на плаж

отпечатай новината

18.11.2015 11:55 | Видян 2580 пъти | Гласували 1

Клуб Хавана, където вечеря Кастро, а другите ходят на плаж

Кубинската революция официално побеждава за ЧНГ 1959 година. Ала цели 9 години по-рано едно място за настаняване отхвърля диктатора Батиста. Това е Клуб Хавана, където всеки може да отиде  и до днес. Стига да бъде бял. Защото самодържеца на Куба в епохата на мафията е изхвърлен от изисканото място, защото е определен като черен.

Фамозната хасиенда отваря врати за елита на Острова през 1928 г. В началото тя е наричана Havana Biltmore Yacht & Country Club. Тя играе ролята на кънтри клуба на кубинската столица. И тогава, и днес, също така е единственият нормален плаж в милионния град.
Нещата малко са се променили до днес. На частния плаж са допускани само клубни членове, които са заплатили по 1500 евро годишна такса, или чужденци, чийто дневен вход е 20 евро. Това е само цена за вход. Всичко останало си го плащат клиентите. Уникален е фреш барът, каквито, при цялото разнообразие от прекрасни тропишчески плодове, няма друг в Хавана. Той е срещу фитнес залата в малката сграда вдясно от централната.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !