Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Дом за "нашите" деца

отпечатай новината

19.11.2015 14:05 | Видян 1355 пъти

Дом за

Кой в България може да се уреди с престижен, но евтин апартамент, без да тегли заеми, без да погасява ипотека? Отговорът звучи от банално, още по-банално - политици, вископоставени държавни чиновници, а също и техни близки.

Тези дни парламента комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси се зае да нищи апартамента на депутата от ДПС Мустафа Карадайъ. Той си купил апатртамент на цена, далечна от реалната. Според данъчната оценка жилището струвало 54 881 лв., а Карадайъ го взел за 24 654 лв.

Говорителката на царя Цветелина Узунова взе 100 квадрата за по-малко от 32 бона. Петър Стоянов си купил евтино, понеже бил крайно нуждаещ се, голям ведомствен апартамент - цели 120 квадрата, в столичния квартал "Дървеница". Правосъдният министър ТЕодосий Симеонов пък взема 130 квадрата в кв. "Витоша" само за 57 000 лева, като 75% са платени с компенсаторки, които тогава вървят по десетина стотинки. Покойният вече Неделчо Беронов, който беше кандидат-президент, също си купил изгодно хубав апартамент от 96 кв.м в "Изток" и струвал 56 000 лева, а реалната цена е поне 3 пъти по-висока.

Покойният Валентин Церовски чрез висотата на поста си - министър на регионалното развитие, той се намести на пъпа на столицата, на бул. "Патриарх Евтимий" 28 в разкошен апартамент от 118,35 кв.м, за който е платил 49 000 лв.

цветелина Узунова пък се намества в апартамент от 98 квадрата в дипломатически блок в жк "Изток"  като плаща само 32 001 лв., въпреки че по закон като самотна госпожица има право на гарсониера от 25 кв.м. Илия Павлов пък си купил от фонда на Министерски съвет жилище от 165 лв.м на ул. "Жулио Кюри", за който платил символичните 102 100 лева.

След проверки на тогавашната правосъдна министърка Миглена Тачева. Изводът беше, че випаджиите трябва да доплащат. В същото време и досега няма закон, който да ги задължи да се бръкнат в джоба.

Източник: Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !