Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Хосе Карерас се срещна с кмета на София и зам. министъра на културата

отпечатай новината

01.12.2015 15:55 | Видян 1658 пъти

Хосе Карерас се срещна с кмета на София и зам. министъра на културата

Веднага след пристигнето си в София в ранния следобед вчера, знаменитият тенор Хосе Карерас се срещна с кмета на София Йорданка Фандъкова и зам. министъра на културата Боил Банов. Министър Вежди Рашидов за съжаление не можа да присъства заради планувано лечение в Германия.
С г-жа Фандъкова и г-н Банов Маестрото обсъди впечатленията от предишните си посещения в София и България и предстоящия концерт на 3 декември в зала 1 на НДК. На него

Министерство на културата ще удостои Хосе Карерас с почетен знак „Златен век” - звезда с огърлица и грамота за постигнати изключително високи творчески резултати и големи заслуги за развитието и популяризирането на културата и изкуството. Най-високото отличие ще бъде връчено по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов.
През следващите два дни Маестро Карерас ще отдели време, в което ще разгледа забележителностите на столицата ни в компанията на негови български приятели. Междувременно репетициите за голямото събитие вече започнаха. На великия тенор ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс” под диригентсвото на Маестро Давид Хименес. В концерта ще се включи и сопраното на Болшой Театър Анна Аглатова.

Прощалният концерт на Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !