Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Коледен турнир ще зарадва деца в риск

отпечатай новината

07.12.2015 13:23 | Видян 1243 пъти | Гласували 1

Коледен турнир ще зарадва деца в риск

Националният шампионат за деца, лишени от родителски грижи ще се състои във вторник, 8 декември от 9.00 ч. в зала „Арена Армеец“. 24-ото издание на събитието се организира от Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Сдружение „Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи”.

Първенството ще привлече над 450 възпитаници от 30 социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Те ще определят шампионите в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Специални техники и силови удари по динамометър ще бъдат сред атракциите в куадратлон таекуон-до, предвидени са и демонстрации на футбол 2 х 2.

В турнирите ще участват момчета и момичета от   клубовете „Широко сърце” и  от домовете за деца лишени от родителски грижи в страната, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ, на възраст между 12 и 18 години.

Поканени на събитието са: председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът  на младежта и спорта Красен Кралев, бившият футболен национал Тодор Янчев, олимпийската шампионка Таня Богомилова, директор Маркетинг на ПИБ Илона Станева и др. Те ще връчат награди и ще отличат призьорите по време на официалното закриване с начало 13 ч.

За доброто настоение на участниците организаторите са подготвили специални изненади - демонстрации по таекуондо и възможност за катерене по стена, предвидени са много специални награди и отличия за най-добрите.  

Проявата е под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и е част от спортните календари на инициатива София – Европейска столица на спорта и на БСФДЛРГ за 2015 г.

Да подкрепим заедно малките шампиони – вторник, 8 декември, зала „Арена Армеец“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !