Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Райна: Калас ме избра, защото съм независима

отпечатай новината

11.12.2015 12:17 | Видян 3543 пъти | Гласували 1

Райна: Калас ме избра, защото съм независима

Защо, когато напуснахте България през 1958 г., избрахте Италия, за да усъвършенствате подготовката си на певица?

В България, като момиче, имах един приятел, който тайно беше сглобил радио, за да слуша новините от Запада. Аз не знаех нищо за западния свят, не знаех името на никой певец, комунизмът не позволяваше да се получава информация от Европа. Един ден, случайно, чух прекрасен глас. Не знаех, че е Мария Калас, но от онзи момент реших, че искам да отида в страната, където се пее така и реших да замина.

Вие сте считана за наследник на Мария Калас. Освен това Мария Калас е поставила една единствена опера, Сицилиански вечерни, и Ви избра за ролята на Елена, главната женска роля. Как Ви повлия, какви бяха взаимоотношенията с Мария Калас?


Трябва да направя една уговорка, Мария Калас е феномен, който не се повтаря. Ражда се веднъж на двеста или триста години. Тя е там на гръцкия Олимп, а ние сме тук на земята. Тя беше феноменален глас, а и феноменална актриса. Следователно, тази история за наследник или не-наследник, за Бога! Аз нямам нищо от Мария Калас, защото тя е Божествена и остава на небето. Всъщност тя вече не пееше, когато ме поканиха за тържественото откриване на новия Кралски театър в Торино, реконструиран през 1973 г. четиридесет години след пожара, а Мария Калас бяха поканили като режисьор. За първи път това събитие се реализираше с голямо име. Трябва да кажа, че Мария Калас наистина беше гений, когато отваряше партитурата, тя се трансформираше, в музиката тя намираше истинската си същност. Мисля, че тя се чувстваше добре единствено в музиката, единствено на сцената. Не беше щастлива жена, защото се реализираше вероятно единствено чрез музиката. Истина е, че ме избра за Сицилиански вечерни. Всички звукозаписни къщи искаха да използват този момент, това събитие и имаха много силни кандидатури. Аз, която никога не съм била свързана с дадена звукозаписна къща, включително, как да кажа, заради независимия ми характер, наистина нямах печеливша карта, която да играя, но тя (Мария Калас) беше, която ми направи предложение и ме убеди, тя беше, която ме избра. След това ми каза, че ме гледала в Скалата, на сцената.
 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !