12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Пайнера плаши Dezaro със съд

отпечатай новината

12.12.2015 17:32 | Видян 1770 пъти

Пайнера плаши Dezaro със съд

По повод отвореното писмо на Десислав Зарков - Dezaro, в което младият изпълнител обяви претенциите си към песента на Анелия "Аз съм дяволът", продуцентите й от "Пайнер" дадоха своя отговор, който фолк звездата публикува във Фейсбук профила си, пише Blife. Десислав Зарков дължи извинение на музикална компания "Пайнер" и лично на певицата Анелия, за причиненото неудобство и неуместните обвинения, които публично разпространи. Ако не го получим, ще потърсим защита на правата си по законовия ред, пишат от фирмата.

Ето текста на писмото:
Преди няколко дни Десислав Зарков разпространи свое мнение за новата песен на Анелия "Аз съм дяволът". Естествено всеки има право на мнение, но когато го излагаш публично, укорявайки други лица, трябва да си сигурен в истината. Два извода могат да се направят от изложението: или е потопен в дълбоко заблуждение, или това е поредният търсач на евтина слава на чужд гръб. 
Какво казват фактите:
Правата за музиката на песента "Аз съм дяволът", изпълнявана от Анелия, са уредени с композитора на оригиналната песен в Сърбия, който единствено има законно право да преотстъпва правата за творбите си. 
Десислав Зарков няма авторски права върху оригиналната музика. Той би притежавал права само върху последваща собствена преработка, според подписания от него договор. Спор за права върху негов продукт няма, а такъв, според собствените му думи, все още и не съществува.
Амбициите на Зарков са несъстоятелни, вероятно резултат на незадълбочен прочит на закона. В тази посока се крие и обяснението за опита да претендира за нещо, което е чуждо. 
Добре би било младият изпълнител, който "тепърва ще доказва себе си", да насочи усилията и енергията си към музикално, а не към медийно творчество, ако наистина целта му е музикален успех. 
Десислав Зарков дължи извинение на музикална компания "Пайнер" и лично на певицата Анелия, за причиненото неудобство и неуместните обвинения, които публично разпространи. Ако не го получим, ще потърсим защита на правата си по законовия ред.

"Пайнер" ООД

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !