Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Мафията пусна пиратски копия на "Гомора"

отпечатай новината

24.11.2008 13:37 | Видян 2034 пъти | Гласували 1

Мафията пусна пиратски копия на

Въпреки че официално дивидито на филма "Гомора" трябва да излезе на пазара в Италия от 3 декември, в Неапол той вече може да се намери по сергиите за вестници, съобщи Пронто София, позовавайки се на информация от в. "Кориере дела сера".

Иначе оригинално дивиди с филма по култовата книга на Роберто Савиано може да се вземе единствено под наем в магазините за видео и дивиди.

На всичкото отгоре дивидито с филма "Гомора" е опаковано в целофан и носи марката за оригинален продукт, както и надписа, че се пуска за пръв път на пазара.

По подобен начин в Италия се продават дивиди продуктите, които вървят заедно със седмичниците "Еспресо" и "Панорама".

В случая с "Гомора" именно неаполитанската Камора е тази, която е проявила истински предприемчивост и нахалство, произвеждайки в нелегалните си лаборатории пиратски копия на филма, коментира в. "Кориере дела сера".

Според вестника, освен че са фотокопирали идеално оригиналното копие на диска, който върви в магазините за дивиди под наем, камористите са успели и да направят перфектен фотомонтаж с лепенката с надпис "първо излъчване".

В италианската си киноверсия филмът върви със субтитри на италиански, които "превеждат" неаполитанския диалект. В дисковете, продавани в Неапол обаче, тези субтитри във филма са изчезнали, имайки предвид, че той се продава на неаполитанската аудитория.

В резултат на това част от долната част на екрана остава леко замъглен, след премахването на субтитрите, които могат да бъдат сметнати не само за ненужни, а и за обидни от неаполитанския зрител.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !