Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ще вземем ли нещо от $10,5 млрд., които турският туризъм загуби в Русия

отпечатай новината

16.12.2015 14:40 | Видян 4477 пъти

Ще вземем ли нещо от $10,5 млрд., които турският туризъм загуби в Русия

От 1 декември първи турският туризъм беше подложен на руските санкции, които от Нова година ще обхванат целия бизнес между двете страни, включително земеделието и енергетиката.
След като новината за предстоящи наказания от Москва, дошла ден след свалянето на самолета й над Сирия от турски изтребител и убийството на падащ с парашут безпомощен летец, обиколи света, трябваха още 5 дни на българското Министерство на туризма, за да излъчи позиция по темата.
"Събитията, които се случват на геополитическата сцена в момента дават положителен тласък на българския туризъм”, заяви по не най-дипломатичния начин министърът Николина Ангелкова. Тя добави, че

Очаква 1,5 милиона руснаци само през лятото да почиват в нашите курорти

Откъде идва тази прогноза и каква е нейната база, никому не стана ясно. Което повдигна много въпроси. На първо място: сериозно ли е подобни твърдения да се хвърлят просто така в пространството. Ако няма подплата, значи си остават просто заклинания, или хайде – най-добри пожелания.
На второ място: какво всъщност, освен да прави еквилибристики с произволно взети числа, върши конкретно България, за да привлече руските туристи, които досега са избирали Турция, да летуват в нашите курорти.
Естествено, на двата въпроса няма, а като се познава практиката на Министерството на туризма в неговата вече 1-годишна история, няма и да има.
В това време другите държави от Европейския съюз, независимо колко евроатлантически са ориентирани, действат съвсем конкретно. Крупният бизнесмен с бизнес в цяла Източна Европа и много републики на бившия Съветски  съюз Пламен Бобоков съвсем конкретно цитира пред бизнес телевизията България он еър примера на наши Балкански събратя.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !