Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Китайски загадки – как да имаме гости от Шанхай без директен полет

отпечатай новината

16.12.2015 14:54 | Видян 4249 пъти

Китайски загадки – как да имаме гости от Шанхай без директен полет

Министърът на туризма Николина Ангелкова вижда Китай като потенциал за българския туризъм. Чудесно, но това е бизнес, а бизнесът се интересува от реалностите. И по този повод трябва да се знае важна и показателна история:
Повече от година крупен китйски бизнесмен си изчака чакането месеци наред и си скъса нервите, за да бъде приет от българските министри на туризма и транспорта с два прости въпроса. Как, при наличието на готови пари от китайска страна, България може да съдейства за инвестициите в хотели и директна самолетна линия между Шанхай и София.   Отговори и съдействие не получи.
Нищо, че Китай се оказвал потенциален пазар за нас...А може ли да не е –

само Шанхай има между 3 и 4 пъти по-голямо и поне толкова пъти по-богато население

от цяла България. Факторите, които пречат са различни. И все от типично българско естество. Има и родна авиокомпания, която може да извършва тези полети, има и над 700 хотела на тезгяха, поради фалита на собствениците им, докаран от погрешния модел на родния туризъм, развиван през последните 15 години. На всеки човек от туризма не е нужно да се обяснява, но на родните министерства – явно от примера – със сигурност, че

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !