Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Стефан Вълдобрев и Обичайните...

Осем града и нов албум с единайсет нови песни...

Тарантино най-после със собствена звезда на алеята на славата

отпечатай новината

23.12.2015 09:11 | Видян 1313 пъти

Тарантино най-после със собствена звезда на алеята на славата

Американският кинематографист Куентин Тарантино се сдоби със звезда на холивудската Алея на славата. Това стана ден, преди премиерата на най-новия му филм - "Омразната осмица".
Тарантино се обърна към събралите се хора пред Китайския театър на булевард "Холивуд" и разказа как родителите му са го водели да гледа филми в тази прочута зала. Той си припомни, че там е гледал "Бъч Касиди и Сънданс Кид", както и за пръв път филм за Джеймс Бонд - "Диамантите са вечни".

Режисьорът, сценарист, продуцент и понякога актьор, който навремето напуска гимназията, обявявайки, че сам може да научи повече, печели "Оскар" за своя уестърн - черна комедия "Джанго без окови" през 2013 г. и за черната комедия "Криминале" през 1995 г.
Самият той никога не е учил киноизкуство и е олицетворение на американската мечта. От продавач във видео магазин той се превръща в един от "законодателите" в съвременното кино. Неговите сценарии са опръскани с много кръв, езикът във филмите му е груб и жаргонен, лустро липсва, но магията им е безспорна.

Достатъчно е да си припомним "Глутница кучета", с който той пробива в киното, "Родени убийци", "Криминале", "Истински романс", "Убий Бил", "От здрач до Зори", "Гадни копилета", "Джеки Браун", които скандализират, разтърсват, разсмиват, шокират, но не могат да оставят зрителите равнодушни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !