Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Пистолет за масаж: какво, защо и къде

Масажният пистолет е нов продукт в гамата уреди,...

Спортист на годината

отпечатай новината

23.12.2015 12:50 | Видян 1940 пъти

Спортист на годината

Стефка Костадинова връчи приза за Спортист на годината на атлетката Габриела Петрова.

Състезателката на троен скок събра 1094 точки в допитването, в което се включиха 158 действащи спортни журналисти от общо 59 електронни и печатни медии. Втора, с 47 точки по-малко, се нареди световната шампионка на кану-каяк Станилия Стаменова, а трети е капитанът на волейболните национали Владимир Николов, извел своя тим до 4-о място на Европейското първенство в София.

„Прекланям се пред тези големи спортисти на България, страната ни отново има своите спортни герои, пожелавам те да бъдат във върхова форма следващото лято по време на Олимпийските игри в Рио. Бъдете здрави, на всички българи - късмет и хубави дни. Весели Коледни празници и Успешна Нова година!“ заяви в приветствието си Стефка Костадинова.

Лекоатлетката Габриела Петрова не скри емоциите си: “Изпращам една силно емоционална година. На европейското останах на косъм от златото, на световното бях на косъм от медалите… Сега обаче оценявам станалото и чрез признанието, което получавам в класацията „Спортист на годината“.
Благодаря на хората край мен, най-вече на семейството ми, на треньора Атанас Атанасов, на екипа от федерацията по лека атлетика и Добромир Карамаринов, на спортното министерство и на всички, които са с принос да стигна до тук. Благодаря и на Стефка Костадинова, за жеста да бъда наградена лично от световната рекордьорка в скока на височина и президент на БОК. Желая на всички здраве, късмет и успех. Весела Коледа и Щастлива Нова година!“ каза развълнуваната призьорка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !