Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Вижте уникални снимки на номинираните за "Оскар"

отпечатай новината

15.01.2016 15:38 | Видян 1630 пъти

Вижте уникални снимки на номинираните за

Вижте уникална фотосесия с номинираните в нашата Галерия.

Драмата "Завръщането" на режисьора Алехандро Гонсалес Иняриту води по номинации за наградите "Оскар" с 12 на брой.

Филмът, чиято главна роля изпълнява Леонардо ди Каприо ще се състезата в категорията за най-добър филм с "Големият залог", "Мостът на шпионите", "Бруклин", "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Марсианецът", Стая" и "Спотлайт".

За приза най-добър режисьор сили ще премерят Адам Маккей за филма си "Големият залог", Джордж Милър за "Лудия Макс: Пътят на яростта", Алехандро Гонсалес Иняриту за "Завръщането", Лени Ейбрахамсън за "Стая" и Том Маккарти за "Спотлайт".

Тази година за най-добър актьор ще се съревновават Брайън Кранстън за участието си във филма "Тръмбо", Мат Деймън за "Марсианецът", Леонардо ди Каприо за "Завръщането", Майкъл Фасбендер за "Стив Джобс" и Еди Редмейн за "Момичето от Дания".

Дамите Бри Ларсън, Дженифър Лорънс, Кейт Бланшет, Сирша Ронан и Шарлот Рамплинг ще тръпнат в очакване коя ще вземе в ръце статуетката за най-добра актриса.

В категория най-добра мъжка поддържаща роля номинирани са Крисчън Бейл за лентата "Големият залог", Том Харди за "Завръщането", Марк Ръфало за "Спотлайт", Марк Райлънс за "Мостът на шпионите" и Силвестър Сталоун за "Крийд: Сърце на шампион".

Изборът за най-добра актриса в поддържаща роля ще се направи между Дженифър Джейсън Лий за филма "Омразната осморка", Руни Мара за "Каръл", Рейчъл Макадамс за "Спотлайт", Алисия Викандер за "Момичето от Дания" и Кейт Уинслет за "Стив Джобс".

Призът за най-добра анимация ще си оспорват филмите "Аномализа", "Момчето и светът", "Отвътре навън", "Овцата Шон: Филмът" и "Когато Марни беше там". 

Номинирани в категорията чуждоезични продукции са "Прегръдката на змията" (Колумбия), "Мустанг" (Франция), "Тееб" (Йордания) и "Война" (Дания) и унгарската лента "Синът на Саул".
При обявяването на краткия списък с претенденти за най-добър чуждоезичен филм през декември извън надпреварата остана българската лента "Съдилището" на Стефан Командарев.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 88-ми път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 28 февруари. Водещ на шоуто ще бъде комикът Крис Рок.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !