Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Описват последните дни на Дейвид Бауи в книга

отпечатай новината

03.02.2016 12:42 | Видян 1068 пъти

Описват последните дни на Дейвид Бауи в книга

Последните дни на Дейвид Бауи ще бъдат описани в книга, която ще излезе на пазара догодина.

Биографията за рок легендата ще се казва The Age of Bowie. Тя ще обхваща последната година от живота на Боуи и ще показва детайли от борбата му с рака, както и реализацията на тайния му албум Blackstar, с който той изненада феновете два дни преди смъртта си.

Боуи почина на 10 януари и оттогава негови приятели и колеги споделят редица лични истории. Ето защо, те са решили да съберат всичко това в книга, която да представят на света.

Човекът, който ще събере всички истории за музикалната легенда, е британският журналист Пол Морли. Той е човекът, който разполага с куп информация за Бауи и дори предостави материали за специалната изложба от 2013 година David Bowie isЕ. И това не е случайно! Морли работи дълги години като журналист и мениджър на банди и е в кухнята на музикалната индустрията.

"В деня, когато съобщиха за смъртта на Бауи, преди да имам време изобщо да мисля, бях попитан стотици пъти дали трябва да има книга за Дейвид. В нея трябва да се дискутира какво означаваше той за музиката, за популярната култура, за света, който се промени благодарение на него. И понеже си дадох сметка какво означаваше Бауи и за мен, реших, че трябва да напиша тази биография", каза Морли пред NewYork Times.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !