Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Живей активно! с още по-голям обхват през 2016 г.

отпечатай новината

10.02.2016 18:10 | Видян 1516 пъти

Живей активно! с още по-голям обхват през 2016 г.

На 10-ти февруари, в залата по гимнастика „Раковски“, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки“ на Нестле България, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов, зам.-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, Йорданка Бенова-Ананиева – зам.-кмет на Община Бургас и Данчо Илиев от Дирекция „Спорт“ към Община Варна официално представиха съвместния календар в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене и общите планове на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016. Нестле България и партньорите на компанията застанаха рамо до рамо с обичаните български спортисти, посланици на инициативата – Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и Тити Папазов. Те представиха програмата ѝ, която и тази година продължава да разширява своя обхват. Сред официалните гости на събитието бяха Красимир Дунев – президент на Българската федерация по гимнастика, Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика, Росина Атанасова от Българската федерация по художествена гимнастика, проф. Апостол Славчев – зам.-ректор на НСА и Йорданка Благоева от Българския олимпийски комитет. Те изразиха своята подкрепа за развитието на каузата за активен начин на живот и балансирано хранене.

Нови събития, градове, локации, партньори, спортове, активности и участници са включени в календара на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 г. Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението и спорта. Освен жителите на София, Варна и Бургас, тазгодишната инициатива ще предизвика и пловдивчани. За единадесета поредна година под мотото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Нестле България подкрепя редица спортни проекти в цялата страна, а планът за 2016 г. предвижда разширяване на традиционните партньорства и добавяне на нови инициативи в календара на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

С отбелязването на своята 150-годишнина през 2016 Нестле продължава да създава добавена стойност за обществата, в които развива дейността си. Най-голямата компания за храни и напитки осъществява и подкрепя множество инициативи, вдъхновени от ползите на балансираното хранене и активния начин на живот. Като един от най-големите стратегически инвеститори в страната от 2006 г. до днес, Нестле България инвестира над 10 милиона лева и планира да продължи да увеличава инвестициите си в различни проекти със същата насоченост и през настоящата година.

Мотото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2016 е „По-добри заедно“. На него са посветени и първите активности, организирани от компанията. В рамките на проекта някои от най-популярните и обичани български спортисти и лица от телевизионния екран ще призоват феновете на инициативата да живеят активно през цялата година и да преоткрият движението като приятно занимание, което могат да споделят със своите близки и любими хора. В продължение на 5 месеца Нестле и Дарик радио ще организират поредица от събития, в които SkilleR, Део, Сантра, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката и Тити Папазов, техните семейства и близки хора ще спортуват и ще се забавляват, заедно с всички активни българи.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !