Радо Шишарката стана баща

Радо Шишарката отново е баща, при това на достолепната...

28 лв. е чадърът, още от 5 до 20 лв....

Въпреки пиар опитите да компенсира заслужения негативизъм...

Титаник II ще бъде пуснат на вода през 2018 г.

отпечатай новината

12.02.2016 12:31 | Видян 780 пъти

Титаник II ще бъде пуснат на вода през 2018 г.

Напълно функционираща реплика на Титаник е планирана да бъде пусната на вода през 2018 г., 106 години след потъването на оригиналния кораб в Атлантическия океан, съобщава „Индипендънт”. Тази обновена версия, наречена Титаник II, е плод на въображението на австралийския милиардер Клайв Палмър и неговата компания Blue Star Line.

Въпреки, че външно корабът ще изглежда точно като оригиналния круизен кораб от 1912 г., новата версия ще бъде четири метра по-широка, а частите на корпуса му ще бъдат заварени, а не занитени, заради съвременните изисквания за безопасност в морето.

За разлика от легендарния кораб Титаник II ще има достатъчно спасителни лодки, както и морска евакуационна система. Корабът реплика ще бъде дълъг 270 метра, висок 53 метра и ще тежи 40 хил. тона.

Подобно на оригинала и новият кораб ще предлага билети за първа, втора и трета класа. Ще има девет етажа и 840 каюти,за да побере 2400 пътници и 900 души екипаж. Лайнерът ще има плувен басейн, турски бани и фитнес зали.

Първото плаване на Титаник II ще бъде от Джиангсу в Източен Китай до Дубай, а не като съименника му от Саутхемптън в Ню Йорк.

Оригиналният Титаник потъва на първото си плаване през 1912 г. след сблъсък с айсберг в Северния Атлантик, убивайки повече от 1500 души – пасажери и екипаж.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !