Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Първата литературна рок банда празнува рожден ден

отпечатай новината

25.02.2016 13:36 | Видян 1033 пъти

Първата литературна рок банда празнува рожден ден

На 29 февруари от 20.30 часа на сцената на Строежа в София литературната рок група LaText ще отпразнува четвъртия си рожден ден с безплатен концерт.  Събитието ще е специално, защото преди 4 години именно на „високосната“ дата те представят за първи път пред публика оригиналния си стил, който по-късно шеговито наричат Poetry Rock.  Музиката на LaText съчетава деликатността на поезията и суровата енергия на рок музиката в песни извън стандартната структура от припев, куплет и соло. Жанровите влияния, които оригиналният им звук съчетава, са алтернативен рок, с блус, ню уейв, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. 

В последните години групата се наложи като едно от най-интересните явления на българската алтернативна сцена. На множество участия в най-добрите клубове и фестивали в София и страната LaTex представиха над 30 авторски песни. Първият им краткосвирещ албум „Само“ е с почти изчерпан  първи тираж, а единственият англоезичен сингъл от него Shoot Me Again донесе на групата наградата на публиката в конкурса „Златна пролет“. Дебютният им видеоклип към същото парче надминава всичките им очаквания с над 50 000 гледания и ротации в няколко музикални телевизии и радио станции. На концерта в Строежа LaText обещават да представят специална селекция от осем песни от песните, които вярната им публика харесва, сред които „Сервитьорката каза да“ „Париж”, „Само“, „Любовна херостратегия” и Shoot Me Again.

Феновете ще чуят за първи път и 8 чисто нови композиции. А за всички нетърпеливи, групата е пуснала малки части от тях на https://www.facebook.com/events/1695081394043069/ и в новия си профил в Instagram: https://www.instagram.com/latextbg/ .  Естествено, на сцената ще излязат и специални гости, които бандата до последно ще запази в тайна. Ще има и подаръци за първите посетители в клуба.   LaText са Петър Чухов (поезия, вокал, китара), Елена Пенева (вокал, клавир, текст), Иван С. Вълев (бас, вокал) и Гриша Маникатов (барабани).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !