Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Наша Маша губи милиони заради допинга

отпечатай новината

08.03.2016 14:56 | Видян 1907 пъти

Наша Маша губи милиони заради допинга

Освен доброто си име, Мария Шарапова за броени часове загуби и десетки милиони от рекламни договори, след като си призна употребата на забранен от Нова година препарат, който преди това е бил разрешен. Тя можеше да скрие допинга с обяснението, че е била бременна от Гришо, когото направи световна звезда, или от друг мъж, но тя предпочете да не замесва Димитров в скандала и да изтърпи всички наказания. Най-големият от тях - компанията за спортна екипировка "Найк" вече се оттегли. Според изчисленията концернът носеше по 10 милиона долара на Маша на година.

Преди минути швейцарският гигант за часовници TAG Heuer също заряза рускинята. Договорът между двете страни изтече на 31 декември 2015 година, като Шарапова ползваше и рекламираше продукти на марката от 2005 година. "Бяхме в преговори за удължаване на нашето сътрудничество, но с оглед настоящата ситуация марката реши да не подновява договора с г-ца Шарапова", се казва в съобщение от компанията.

Немският концерн за автомобили "Порше" също приключи с Шарапова: "Ние сме много натъжени от последните новини, обявени от Мария Шарапова. Нашето решение е да отложим планираното партньорство".

Другите по-големи спонсори, с които Мария си сътрудничи през годината, са "Avon", "Eвиан" и Head. Все още няма позиция от тяхна страна дали ще продължат съвмествата работа. Факт е, че за няколко часа Шарапова изгуби гигантски пари, става въпрос за стотици милиони долари. Рускинята е най-добре печелещата спортистка в света през последните 11 години. Само през миналата година тя заработи 29.7 млн. долара, като 23 милиона са от спонсорски и рекламни договори.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !