Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Световната шампионка на 100 м бруст аут от спорта доживот

отпечатай новината

17.03.2016 12:32 | Видян 1020 пъти

Световната шампионка на 100 м бруст аут от спорта доживот

Настоящата световна шампионка на 100 метра бруст Юлия Ефимова е дала положителен тест за допинг и е застрашена с доживотно наказание за употреба на забранени стимуланти, обявиха руските медии. Sport-express.ru информира, че Ефимова е показала положителни стойности за употреба на мелдониум (милдронат), с който по-рано през годината изгърмя и суперзвездата в тениса Мария Шарапова. Руската федерация по плуване потвърди за положителната проба за мелдониум на Ефимова. Препаратът, с който от началото на годината бяха хванати над 100 спортисти от цял свят, влезе в списъка със забранени стимуланти на Международната антидопингова агенция (WADA) от 1 януари 2016 г.

Ефимова е застрашена с доживотно наказание, тъй като това не е първото й допинг провинение. През 2013 г. тя получи 16-месечно наказание за забранения препарат дехидроепиандростерон, като тогава два от световните й рекорди бяха анулирани, а освен това загуби и пет медала от международни състезания. Тогава рускинята обяви, че не е знаела, че веществото, което е използвала, е в списъка със забранени стимуланти.

Миналата година Ефимова спечели световната титла на 100 метра бруст в Казан (Русия). Преди няколко седмици тя записа и най-бързия резултат в света за годината на 100 м бруст по време на състезание в Орландо. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !