Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Кунг-фу панда с 16 номинации за "Ани"

отпечатай новината

02.12.2008 14:10 | Видян 4333 пъти

Кунг-фу панда с 16 номинации за

Лентата "Кунг фу панда" на компания "ДриймУъркс анимейшън" е с най-много номинации за наградите "Ани", които се присъждат за постижения във филмовата и телевизионната анимация, предаде Ройтерс.

"Кунг фу панда" е с 16 номинации, сред които за най-добра анимация. В тази категория е номиниран и филмът "УОЛ-И" на "Пиксар", смятан за основен претендент за "Оскар".

Анимацията, в създаването на която е участвал българинът Антони Христов, е със седем номинации. Двете продукции освен това получават и по една допълнителна номинация в категорията за най-добра видеоигра.

В топ категорията за най-добра анимация освен "Кунг фу панда" и "УОЛ-И" са номинирани още "Болт" на компанията "Уолт Дисни", "Валс с Башир" на "Сони пикчърс" и "9,99 долара" на "Шърман пикчърс".

Анимацията "Болт" е с общо пет номинации за наградите "Ани", "Валс с Башир" е с четири, а "9,99 долара" - с две. Лентата "Хортън" на "Блу скай студиос" е с пет номинации.

Номинациите за компания "ДриймУъркс анимейшън" са общо 27. Сред 16-те за "Кунг фу панда" освен за най-добра анимация са и за режисура, ефекти, дизайн, музика и сценарий.

В категорията за най-добра телевизионна анимация са номинирани "Phineas and Ferb", "Семейство Симпсън", "Кралят на хълма", "Moral Orel" и "Robot Chicken: Star Wars Episode II".

На церемонията Майк Джъдж, Джон Ласитър и Ник Парк ще получат отличия "Уинзър Маккей" за приноса си към анимационното изкуство.

Наградите "Ани" се присъждат от Международната асоциация за анимационни филми. Победителите ще бъдат обявени в "Ройс хол" на Калифорнийския университет в Лос Анджелис на 30 януари.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !