Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

България е избор №5 за лятото на руснаците

отпечатай новината

18.04.2016 16:03 | Видян 2395 пъти

България е избор №5 за лятото на руснаците

Продаваме седмица ол-инклузив с полета за 222 евро, 11 дни за 272 евро на Слънчев бряг, Кипър е фаворит, следват Сочи, Гърция, Крим, изпреварваме Абхазия, Испания и Италия

България е дестинация №5 за руснаците това лято според анкета на участниците в туристическата борса на Асоциацията на туроператорите в москва. Лидер е Кипър, следван от Краснодарския край – негов курортен център е всесезонният курорт Сочи, от Гърция и присъединения към Русия полуостров Крим.
За нас обезпокоителни обаче са цените – Несебър се продава от 222 евро за 7 дни, а Слънчев бряг – от 272 евро за 11 дни, като в тази скандално ниска цена са включени полет, настаняване и хранене 3 пъти на ден.
След нашата страна идва ред на световния лидер за ваканционен туризъм Испания и на класиката Италия, а пред двете евродестинации е отцепилата се от Грузия и полуобединена с Русия Абхазия – също на Черно море като нас. В десетката влизат още Израел и Грузия.
Разбира се, това е само проучване на нагласи, а реалните записвания са нещо различно, като например в тях Израел е на доста по-предни позиции от България. Това показва и визовата статистика – до 4 април Гърция е №1 с 14% от целия пазар, а на втора позиция остава Тайланд с 12,3%.
 Във всички случаи обаче членът на ЕС Кипър е хит и тази година на руския пазар, след като на практика въведе безвизов режим с Русия, въпреки глобата от Общността. Тя е стотици пъти по-малка от приходите на дестинацията. Летищата Пафос и Ларнака са №1 за ваканцията на националния руски превозвач Аерофлот и на другите летателни асове на пазара във великата страна – Уралските авиолинии и лоукоста Победа.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !