Тарантино се отказа от последния си...

Рядко се случва обявен холивудски проект да бъде рязко...

Меган Фокс е неузнаваема без грим

Феновете на Меган Фокс бяха оставени да правят двойни...

El Mouradi Hotel Africa и още нещо

отпечатай новината

18.04.2016 16:15 | Видян 1994 пъти

El Mouradi Hotel Africa и още нещо

В Европа има туристическо правило: Никога не се отсяда в хотел с по-малко от 4 звезди. В Тунис правилото е: 5 звезди.

El Moradi е тунизийският туристически бранд. Човек няма как да не разбере това, когато се озове в сърцето на тази страна и на нейната столица със същото име, на централната улица Бургиба, където се извисява най-високата сграда в тази държава и в този град с ниско строителство – хотел Africa от националната верига. Той е по-добър адрес от брандовиците Шератон и Хилтън, които имат нещастието да не притежават фантастичната локация на конкурента си, разположени на височина над центъра.
На 22 етажа, настаниха ни на 21-ия, хотелът е винаги пълен с всичките си 189 стаи и 22 апартамента. Направен е с идея – партерът и мецанинът са отделени за рецепцията и заведенията. Следва етаж за конферентни зали и салони. 3-ият и 4-ият етаж са executive с 14 супериорни стаи, 3 ambassador suites и 4 junior със специален лаундж за закуска, друг за напитки и релакс. Над тях е етажът на голямата зала на хотела с площ от 407 кв.м с името Замбези, а над него е нивото за администрацията. От 7-ия идват 15 етажа със стандартни стаи.

Така е елиминирана зависимостта от площта на парцела, който не е голям –

и няма как да бъде на централната улица с нейната сецесионна архитектура а ла Ница с кокетните стари сгради на по 3-4 етажа, сред които се откроява националният театър. Локацията е и в шопинг 10-ката, тъй като малкото международни брандове в Тунис са около Africa, а молът на столицата е на следващата успоредна улица по пряка линия от хотела.
Лампериите, които са толкова обичани в Тунис заради изобилието на екзотични и красиви видове дърво, определят интериорите и на общите части – ресторанти, зали, зоната на рецепцията, и на стаите, които по българските и европейските стандарти не са от най-големите, нито от най-модерно обзаведените, особено по отношение на техниката. Дървото придава топлина, а топлината е сред символите на Африка и на Тунис в частност.

Национален характер имат и баните на стаите  

В центъра на две от четирите стени са разположени композиции от красиво изрисувани теракотени плочки в духа на прочутата местна традиция на ръчно рисуваната керамика. При това в т.нар. „национални цветове”. Това са бялото и синьото – свободата на независимата от 1957 г. страна и морето, покрай което е животът в нея „на брега” на пустинята Сахара.
В тази връзка, Africa има голям проблем – липсата на улеснес-, фитнес- или спа-център, както в Тунис наричат тези оздравително – релаксивни комплекси Таласо. Няма ги и в много европейски хотели – в „това, което имахме като Шератон” например, но някоя стая се пригодява на фитнес с 2-3-4 уреда и проблемът се решава. А в Africa има възможност за такъв панорамен фитнес или цял център за благоденствие на 22 етаж...

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !