Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

LeRoyal Хамамет е над 50% пълен през април

отпечатай новината

18.04.2016 16:22 | Видян 2000 пъти

LeRoyal Хамамет е над 50% пълен през април

Преди 2 и половина години, когато представихме LeRoyal – най-добрия хотел в най-богатата страна член на ЕС Люксембург, в който втория човек се оказа българка, не сме си представяли, че високият му стандарт е пренесен и в Тунис. По-специално в Хамамет.
Курортът, вероятно най-популярният в страната, се намира на малко повече от 50 км от столицата Тунис, но до него се стига доста бързо по добре направената магистрала покрай цялото Средиземноморско крайбрежие на страната – нещо, за което българският туризъм само може да мечтае по нашето Черноморско. Такава магистрала дори не се предвижда...
Хамамет, който можем да сравним с агломерацията Несебър – Слънчев бряг, за разлика от нея е чудесно планиран, макар да е в Африка. Старият град с крепостта, рибните ресторанти и шиша баровете за пушене на наргиле се простира в едната част на огромния залив, вилната зона с луксозни домове за отмора – най-знаменит е любимият на Чърчил и Бежар Dar Sebastian е в средата, а в другия край е Ясмин – яхтеното пристанище и зоната на 45 хотела. Но те не са „един върху друг”, както се получава с много линии при нас

Всички хотели са на първа линия

И по същество са ризорти. Точно такъв е LeRoyal, който има хотелско тяло, вили в огромния си двор по пътя към частния плаж, встрани от който са 6-те тенис корта, както и сграда като дворец за конференции с площ 2500 кв.м.
Именно чрез тях ризортът и в началото на април, когато го посетихме, се радваше на повече от 50% заетост. 8-дневен лекарски национален семинар се бе събрал с конференция на ЮНЕСКО за Магреб. А редом с тях имаше и немалко туристи, предимно от съседните страни, но също от Германия, Италия и Франция.
Изключително впечатляващо мраморно фоайе, не просто щедро направено, но и съчетало мавританската архитектура с европейски фюжън и много дизайнерски орнаменти (примерно драконовите глави на облегалките на миниотоманите)  е една от атракциите на хотела, който посреща с прочутия тунизийски ягодов фреш всеки свой гост. Централна позиция, каква стилна автоирония, заема лъскав черен роял – какво по-забавно посрещане и намигане в хотел с името LeRoyal.
Няколко ресторанта и няколко бара предлагат всичко възможно от националната, африканската, средиземноморската и европейската кухня, така че дори а-ла карт храненето на хаф борд е удоволствие.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !