Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Петя Стаевска: „Дори и със белезите, като има хора, които ме обичат, животът продължава”

отпечатай новината

04.12.2008 14:15 | Видян 5423 пъти | Гласували 1

Петя Стаевска: „Дори и със белезите, като има хора, които ме обичат, животът продължава”

В поредното издание на „Вечерното шоу на Азис”, което ще се излъчи днес - 4 декември по ТВ 2, гост на Катето и Васко ще бъде залятата с киселина бизнесдама Петя Стаевска. Предаването за разлика от традиционните шеговити броеве ще е доста емоционално и нелишено от човешка драма.  Като втори гост в студиото ще влезе изоставената жена на палестинския лекар Ашраф, заедно със сина си Раян.

На снимките на шоуто вчера вечер Петя Стаевска помоли да не бъде осветявана от прожекторите в студиото. Тя гостува ден преди началото на делото срещу главния заподозрян като поръчител на покушението над нея – Димитър Пачеджиев.

„Как мога да бъда след това, което ми се случи: много травмирана, с много физически болки, изпълнена с много тъга”, сподели пред Азис пострадалата преди месец Стаевска.    Бизнесдамата изрази благодарност към лекуващите я лекари в „Пирогов” – проф. Хаджийски и д-р Пеев, като потвърди, че с всеки изминал ден се чувства по-добре, макар и лечението й да е много бавно. Според самата нея тя е пощадена от съдбата, тъй като е успяла да запази най-ценното - очите, защото „да загубиш зрението си е по-жестоко дори от убийство”.

По време на гостуването си при Азис, Петя Стаевска изгледа видео коментар на журналистката Ани Заркова, който тя направи при своето участие в предаването дни след инцидента с биснесдамата: „Много ще я боли Петя. Първо най-малко година, защото лицето й ще бъде жива, влажна, сълзяща рана, после ще я боли най-малко три години, защото ще преживее не една, а десет-дванайсет операции. Ще я боли всеки път, като минава покрай огледало, ще я боли от злорадостта на хората - на най-доброжелателните, които ще си мислят злорадо: добре че не съм аз!”

Стаевска се държа много мъжки и показа изключителна сила на характера, като оптимистично заяви, че не иска да звучи толкова тъжно и че според нея бързо ще се възстанови.

Тя отново си спомни деня на покушението и сподели, че всъщност високите й обувки са я спасили. Тъй като за извършителя се е оказало физически невъзможно да залее лицето й, киселината е засегнала косата и врата й, дясното ухото, чийто слух е увреден  и деколтето й. Киселината била толкова силна, че разложила дрехите й, които се разпаднали за секунди. Петя разказа, че по щастлива случайност се е оказала пред офиса си, където нейните служители са успели да й помогнат минути след инцидента.

„Аз съм много силен човек и не се отдавам на депресии и драми”, коментира Стаевска пред Катето Евро и Азис. Тя довери, че е 100% сигурна, че Пачеджиев е поръчител на покушението. Според Петя за едно такова деяние е виновен поръчителят, защото „в повечето случаи подобни престъпления се извършват от хора, наркозависими или нуждаещи се от помощ и лечение”.  „Има всякакви безмозъчни хора, с безценностна система, които за 100-200 лева могат да свършат това, което някой им казва” – категорична е Петя Стаевска.

Тя не пожела да коментира любовната история на своята приятелка, станала причина за заливането й с киселина. „Това е една неуспяла любовна история, в която аз съм потърпевша”, каза тя. Основната версия, по която следствието работи е, че бившият любовник на близка приятелка на Петя е поръчител на зверското покушение, тъй като според него по някакъв начин дамата е повлияла за раздялата между тях.

“За мен е адекватно след като по този варварски начин ме наказва някой без причини, с методи от средновековиeто, този човек да бъде осъден по същия варварски начин”, сподели Петя Стаевска.

„Малкото ми дете е на три години и половина и не ми поизволява да го целувам, защото не съм красива”, разказа пострадалата. Но по-голямата й дъщеря имала позиция за случилото се и се възмущавала и учудвала. „Не искам да мачкам децата си, защото това се е случило на мен”,  заяви Стаевска по повод питане на водещия как са реагирали двете й деца.

На въпроса на Васко как се е почувствала след като се е видяла в огледалото за първи път след инцидента, Петя отговори, че няма сантименти относно това, погледнала е смело. Тя сподели, че майка й се е страхувала да й подаде огладало. ”По-добре да погледнем истината и да намерим добрия изход от ситуацията. Дори и със белезите, като има хора, които ме обичат, животът продължава”, каза за финал залятата с киселина Петя Стаевска.

Втори гост във вечерното шоу по ТВ на 4 декември ще бъде изоставената съпруга на палестинския лекар Ашраф – Оля.

Оля ще разкаже, че след като през октомври съпругът й заминал за Холандия да празнува със семейството си Рамазан, е останал там. Обадил се по-късно и й съобщил, че няма да се връща в България, тъй като решил да работи в страната на лалетата.
На въпроса на Азис защо Солом Паси и Гергана Грънчарова са кумове на сватбата им, Оля ще отговори, че Ашраф държал много на Паси понеже до голяма степен е негова заслугата да получи българско гражданство. А с Грънчарова семейството на Мегова се познавало покрай една неприятна ситуация около брат й, който бил задържан с още няколко българи в Дубай.


Тя ще разкаже за как се е запознала с Ашраф и какви трудности е срещнала по време на съвместния си живот с него. „Той е мюсюлманин и за съжаление в началото на нашата връзка не прояви своите фантични разбирания, но се държеше като абсолютен мюсюлманин вкъщи”, ще сподели разочарованата съпруга. Палестинският лекар й забранявал да работи и да се среща с колеги и приятели. Преди за замине за Холандия той работил 20 дни в един магазин, но според Оля това било някакъв вид показност. Той отказал доста предложения за работа, защото просто не му се работело.

„Според мен явно съм била средство за него, за да получи някакви облаги от държавата”, коментира Оля, ненамирайки обяснение за неговото поведение. Според Оля Мегова някой е посъветвал Ашраф да се ожени. „Той непрекъснато правеше сцени, за да могат хората да го съжаляват и да му дават, мен ме е било срам с интервютата му по вестниците, коло е зле и колко изнемогва едва ли не!”, сподели съпругата на завърналия се от Либия с нашите медици палестински доктор.

 Оля сподели, че го помолила да си дойде в България, за да се разберат, тъй като подобни житейски проблеми не се решават по телефона. Тя довери, също така, че е подала молба за развод на 19 ноември т.г. и се страхува за детето си, тъй като в един от разговорите си с Ашраф, той заявил, че ще се върне, за да вземе сина си.

По време на гостуването на Оля в студиото на Азис екипът на шоуто осъществи жива връзка с Ашраф ал Хаджудж директно от Холандия. Той разказа, че е заминал, за да подпише договор за своята книга, но не е успял. Лекарят не пропусна да изрази възмущението си към своята съпруга, че коментира личните си проблеми по телевизията. “Обичам те, Оля, обичам и детето”, каза Ашраф в присъствието на Василка.

„Учудвам се на наглостта му, приказките съм ги чувала и не му вярвам отдвана. Хората, които честом казват „обичам те” явно не го мислят. Не се чувствам изоставена, а се чувсвам освободена. Правих компромиси и в резултат получих неговото бягство”, сподели пред камерите жената на Ал Хаджудж.

„Ще се прибера ако тя ми даде възможност да се върна при семейството си, дойдох тук да търся нещо по-добро за моето семейство”, заяви доктор Ашраф в отговор на питане на Васко ще се върне ли в България.

За финал Азис показа на бащата по скайп неговия син Раян, когото не е виждал повече от два месеца.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !