Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Мария Илиева ще е специален гост на концерта на Софийска математическа гимназия

отпечатай новината

25.04.2016 10:23 | Видян 1292 пъти

Мария Илиева ще е специален гост на концерта на Софийска математическа гимназия

През 2016 година се навършват 45 години от създаването на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски”. Училището отбелязва юбилея с грандиозен концерт в Зала 1 на НДК от 19 ч. тази вечер. Специален гост на събитието е кралицата на българската поп музика Мария Илиева, която като бивш възпитаник на гимназията не крие, че има специално отношение към училището.
„Имах щастието да уча в безспорно най-доброто училище в България, което освен качествено образование ми даде и безброй срещи с наистина смислени хора,” споделя Мария. „В СМГ има общност, дух, сплотеност, каквито не съм виждала никъде другаде. Щастлива съм, че вече 45 години училището продължава да е лидер и вярвам, че му предстоят още по-големи успехи!”
Успехите на учениците от СМГ в областите математика, информатика и информационни технологии, физика, химия, биология, лингвистика и др. превръщат училището в едно от най-успешните не само в България, но и по света. Стотиците медали и призови места от национални и международни състезания са плод на неуморния труд, талант и постоянство на учителите и техните възпитаници.
Традиционният благотворителен концерт, по случай патронния празник на гимназията, се организира под патронажа на Столична община. На сцената на Зала 1 в Националния дворец на културата десетки таланти - аматьори и професионалисти в областта на словото, музиката и танца, ще дадат образ на духа, наречен СМГ. Преподаватели, настоящи и бивши възпитаници на гимназията, ще отбележат този така значим юбилей и ще отпразнуват всичките успехи на училището през годините, с които са прославили не само гимназията, но и страната ни. Сред потвърдилите присъствие на концерта са и председателят на Народното събрание Цецка Цачева и Корнелия Нинова, зам. председател на парламертарната група на БСП.  Всички желаещи да посетят концерта могат да получат своята покана от пред залата в деня на концерта. Концертът е благотворителен и събраните средства ще бъдат използвани за оборудване на кабинетите в СМГ с мултиборд дъски. Дарение може да бъде направено чрез Платформата.бг, както и на място на 25 април пред самата зала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !