Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Две години е наказанието за Шарапова

отпечатай новината

09.06.2016 14:51 | Видян 1809 пъти

Две години е наказанието за Шарапова

Две години извън тениса е наказанието за Мария Шарапова след като през януари месец по време на Australian Open в кръвта й бе открито лекарството мелдониум. От първи януари 2016 година то влезе в списъка със забранените субстанции, но руската тенисистка пропуснала да отвори мейла от Световната антидопингова асоциация, в който се съдържала информацията.

След като тестът й се оказа положителен, Шарапова даде пресконференция, на която се призна за виновна и обясни, че взема лекарство, съдържащо мелдониум (който увеличава поглъщането на кислород и подпомага издръжливостта), вече 10 години по препоръка на лекаря си, тъй като имало опасност да развие начална форма на диабет.

Становището на Световната антидопингова асоциация обаче бе следното: „Без значение какво е било здравословното й състояние през 2006 година, тя няма диагноза изискваща лечение с мелдониум през 2016 година. Ако е вярвала, че има нужда от продължително лечение, тогава е трябвало да се консултира с медицинско лице. Използването му по време на турнири и натоварени тренировки е в съответствие само с намерението да увеличи издръжливостта и енергията си.“

eva.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !