Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Продадоха вещите на Уитни

отпечатай новината

28.06.2016 16:10 | Видян 1669 пъти

Продадоха вещите на Уитни

Повече от сто предмета, принадлежали на известната американска певица Уитни Хюстън, която почина през 2012 г., включително костюми и музикални награди, бяха продадени на двудневния търг в Лос Анджелис на търг на аукционната къща "Херитидж", пише "Всеки ден".

Най-голям интерес предизвикаха чифт маратонки "Найки", подарък на певицата от знаменития бескетболист Майкъл Джордан. Те бяха продадени за 20 000 долара. Кожено палто "Долче и Габана", с което Хюстън няколко пъти излиза на сцената, стигна 16 000 долара.

На търга бяха предложени десетки платинени и златни дискове на изпълнителката, бижута, включително обеци от кости на носорог, както и любимото черно-червено яке, с което Хюстън не се разделяше по време на турнета. За него анонимен купувач плати 4000 долара.

Един от най-ценните предмети, за който организаторите на търга смятаха да получат най-малко 10 000 долара - телевизионната награда "Еми", присъдена на Хюстън през 1986 г., беше изтеглен от търга буквално в последния момент. Академията за телевизионни изкуства и науки на САЩ, която присъжда наградите "Еми", се обърна към съда, настоявайки, че по закон притежава правата върху всички награди, раздавани от тази организация, така че статуетката на Уитни Хюстън не може да бъде продавана след смъртта на лауреата. Съдът застана на страната на Академията и забрани продажбата на търг на наградата, която бе върната на семейството на певицата.

Уитни Хюстън, шесткратен носител на наградите "Грами", почина през февруари 2012 г. в Лос Анджелис на 48-годишна възраст. Тя бе намерена мъртва във ваната в хотелската си стая. Според следователите тя е починала от остра сърдечна недостатъчност след употреба на кокаин.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !