Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Халваджиян оглави класацията на Forbes

отпечатай новината

01.07.2016 10:40 | Видян 2405 пъти

Халваджиян оглави класацията на Forbes

За първи път в българската класация на Forbes – Топ 70 на българските знаменитости, челното място принадлежи на шоубизнеса, а не на спорта. Причината за това е Маги Халваджиян, който през последната година отново продуцираше някои от най-рейтинговите проекти на Нова телевизия, а от няколко месеца развива и сериозна филмова дейност в световен мащаб. За четвърта поредна година класацията на Forbes отличава звездите, успели да превърнат изкуството си в бизнес.

Маги Халваджиян се определя като практичен човек, който започва с малки проекти и инвестиции, докато „машината се завърти“. Така преди години започва да снима видеоклипове на български музиканти – един, два, десет, докато в един момент бройката надхвърля 500. После идват рекламите и предаванията. Първоначално по-малки и с по-нисък бюджет, докато постепенно не стига до хитовите продукции в праймтайма на националните телевизии. „Стигнахме таван, който от няколко години се опитвам да пробия, но, за съжаление, няма накъде повече“, казва Халваджиян в ексклузивно интервю за новия брой на Forbes, който е вече на пазара.

В българската класация Топ 70 на българските знаменитости се открояват хората, които през изминалите месеци най-цялостно са покрили критериите, по които американският Forbes вече повече от 15 години изготвя своята класация. В звездната класация попадат спортисти, музиканти, телевизионни водещи и продуценти, актьори и режисьори, модели и хора на изкуството. Измерват се успехите само през последната година – от август 2015 г. до юли 2016 г.

Останалите интересни и успешни личности в класацията показват любопитни тенденции в българския шоубизнес. 48 от 70-те места са заети от мъже, а в топ 10 мъжете заемат цели 9 позиции. Реалити предаванията продължават да са най-големия генератор на звезди у нас, като водещи, съдии и участници са сред най-разпознаваемите лица в България. Благодарение на Преслава (22) и участието й в подобни формати попфолкът отново се завърна в национален ефир. Киното и сериалите също започнаха да се събуждат, като новите продукции изстрелват към върха както актьорите в главните роли, така и продуцентите, които стоят зад тях.

С нови роли от екрана в класацията ни попадат 3 прекрасни дами – Яна Маринова (50), Теодора Духовникова (46) и Лилия Маравиля (65). Тази година имаме четирима шеф готвачи, устоели на огъня в кулинарната битка между телевизиите, в Топ 70 влизат шеф Манчев (28) и тримата гладиатори от кухнята на MasterChef (55). Най-ярката звезда, която се завърна в класацията директно на 10-та позиция, е очарователната Поли Генова с нейния успех на Евровизия.


Източник: forbesbulgaria.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !