Истинският вярващ винаги уважава...

Той е мюсюлманин, който възстановява християнски...

Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

Концертът на Елиадес Очоа - неповторимо преживяване

отпечатай новината

11.12.2008 13:00 | Видян 1105 пъти

Концертът на Елиадес Очоа - неповторимо преживяване

Елиадес Очоа, солистът от "Буена Виста Соушъл Клъб", с неговата китара и глас заедно с тромпетите на Ленис Лара Кастеянос и Алаин Антонио Которуело, пианото на Марко Антонио Фернандес, контрабасът на Хосе Анхел Ниевес и перкусиите на Хорхе Ромеро отново подлудиха публиката в препълнената зала 1 на НДК снощи, предаде репортер на БГНЕС.

Виртуозите , които с филма си Вим Вендерс направи любимци на цял свят напомниха в началото за знаменития си концерт в Карнеги хол, състоял се на 1 юли 1998 г., когато представиха изключителната си музика. Още с първото изпълнение част от публиката започна да танцува и слънцето, темперамента и южните кубински страсти оживяха в зала 1, независимо, че в София вече властват зимните температури. Шоуто "Буена Виста Соушъл Клъб" представя Елиадес Очоа" е организирано от "Джаzz+" със съдействието на "М-Тел".

От както се появи на бял свят преди 11 години легендарният първи запис на Буена Виста Соушъл Клъб, се възроди и интересът към Куба и нейната музика. Много други групи от Куба носят красотата на своята музикална традиция, но никоя не е като Буена Виста Соушъл Клъб, защото онова, което се случва тогава в малкото студио на Егрем, именно с тези музиканти, е неповторимо – както казва самият Рай Кудър: ”Сякаш духовете бяха пуснати от бутилката.”

Вторият албум на легендарната формация е запис от единствения им, напълно разпродаден концерт в Карнеги Хол, състоял се на 1 юли 1998 г. Този концерт бе запечатан и във филма на Вим Вендeрс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !