Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Кание Уест започва работа в ИКЕА

отпечатай новината

03.08.2016 14:00 | Видян 1078 пъти

Кание Уест започва работа в ИКЕА

Рапърът Кание Уест, който е съпруг на Ким Кардашян, обяви в интервю за радио BBC 1, че има огромно желание да работи с шведския гигант ИКЕА за създаването на минималистични мебели за студентски общежития.

Вдъхновението споходило изпълнителя, след като преди време посетил главния офис на шведската фирма в град Елмхулт. „Това е потресаваща компания. В главата ми се въртят толкова много възможности“, написа тогава в туитър Уест. А сега пред BBC в типичния си стил да говори от името на друг, се обърна към производителя на мебели: „ИКЕА, позволи на Кание да твори, позволи му да направи това, защото аз искам легло, измислено от него, искам стол по негов дизайн, изобщо искам повече вещи от Ye!“.

Засега няма реакция от шведската компания, но нищо не се знае! Защото интересът на рапъра към дизайна не е от сега. В началото на 2015-та той подписа договор за дългосрочно сътрудничество с „Адидас“ за създаване на колекции от дрехи и обувки с марка YEEZY.
През 2012-та Уест обяви регистрацията на своя дизайнерска компания - DONDA, и каза, че има за цел да привлече архитекти, дизайнери и специалисти от различни области, които да разработват нестандартни идеи. Година по-късно се похвали, че е прилякъл за сътрудничество петима архитекти, без да посочи конкретни имена или да разкрие проекти, върху които те работят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !