Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Каракачанов: Стига политическа простащина, време е за лидер – не за експерт

отпечатай новината

08.08.2016 16:44 | Видян 3945 пъти | Гласували 1

Каракачанов: Стига политическа простащина, време е за лидер – не за експерт

Само Вие обявихте президентската си двойка от парламентарните партии, другите страх ли ги е?

Другите не могат да си намерят подходящи кандидати. Докато при Патриотичния фронт и Атака това е процес, който вървеше без много шум и скандали. 3 месеца водихме разговори на принципна основа и решихме да обявим кандидатурите в деня, в който бяха насрочени изборите за 6 ноември. Струва ми се, че така е най-коректно към българските граждани.

Очаквате ли червеният генерал да играе в патриотичното поле?

Патриотизмът стана модерен. 15 г. се боря за тази кауза, за да стане тя обща не за една и две партии, а за всички. Дай Боже, при другите политически сили насочването към патриотизма да не е само заради изборите, защото практиката показва, че партиите се сещат за националните каузи, когато наближи вот. Левицата е разединена, текат ежедневни скандали, не може да се разбере има ли скрити инициатори, в Реформаторския блок са разделени и т.н. Патриотичните партии успяхме в името на патриотизма и интереса на България да се обединим.

Защо изпускате ГЕРБ?

ГЕРБ имат една сериозна кандидатура и тя се казва Бойко Борисов. Не, че нямат други лица, но той стои най-солидно.

Вие познавате ли непознатия за българите кандидат на БСП?

Уважавам всеки кандидат за президент, стига да стане факт номинацията му. Мисля, че би се получила добра кампания.  Но вътрешните проблеми в БСП едва ли ще бъдат решени с тази кандидатура. Скандалите се задълбочават. Плюят се. В ситуация на икономическа криза и сериозни изпитания пред националната сигурност, от гледна точка на неосманистката политика на Турция и емиграцията, за която основен канал е България и тя буквално може да бъде залята, от гледна точка на атентатите в Европа – трябват силни лидерски кандидатури. Няма какво да се говори експертно! Трябва да се говори и да се работи политически. Беше необходимо лидерите да се ангажират и президентските избори да бъдат битка между лидери и политически тези.

Каква е Вашата програма минимум и от какво класиране ще останете доволни?

Заявихме с обявяването на кадидатурите, че се борим за спечелване. На първи тур – балотаж, спечелване на втори тур. Това е реалното, което може да се случи и го очакваме. Но политиците предполагат, а народът разполага.

Очаквате ли подкрепа от АБВ?

АБВ работят общо с левия проект. Не мога да кажа дали те стоят зад тази кандидатура на генерала, но са с БСП.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !