Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Гимнастичките благодариха на Борисов за грижите му

отпечатай новината

21.09.2016 16:43 | Видян 1420 пъти

Гимнастичките благодариха на Борисов за грижите му

Бронзовите медалистки от ансамбъла по художествена гимнастика от Рио 2016 се срещнаха с министър-председателя на България Бойко Борисов, съобщи БТА на базата на съобщение във "Фейсбук" страницата на БФХГ. Михаела Маевска, Христиана Тодорова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Любомира Казанова пожелаха да се срещнат и да благодарят на Борисов за подкрепата, грижите и отношението към тях от създаването на отбора до края на спортната им кариера.
"Никога няма да забравим вашата подкрепа и отношение към нас!", казаха гимнастичките на премиера.
На срещата присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и старши треньорът Ина Ананиева.
"Г-н Борисов, вие пръв през 2010 година протегнахте ръка на художествената гимнастика за организирането на първата Световна купа в София, което беше трамплин към нашите големи постижения! Вие лично открихте първата Световна купа, с което засвидетелствахте отношението на държавата към красивия ни спорт!", каза Илиана Раева по време на срещата.
"Вие пръв ни поздравихте по телефона още в залата при спечелването на първата ни световна титла в Монпелие през 2011 година", заяви Цветелина Найденова.
"Г-н Премиер, вие изразихте своята подкрепа към нас в най-тежкото ни изпитание преди олимпийските игри и ни поздравихте за героизма и за спечеления бронзов медал на олимпийските игри в Рио. Благодарим ви за предложението да ни бъдат дадени пълните приеми за спечеления медал. През цялото време на тези 7 години нашата подготовка беше напълно обезпечена от държавата! За нас това означава много и ние винаги ще помним вашата подкрепа! Носим ви специални подаръци от Рио - възпоменателен медал от олимпийските игри и бразилски сувенир, който да ви пази, да ви носи здраве, сили и успех!", добави Христиана Тодорова.
Срещата премина в приятен разговор, момичетата разказваха на премиера случки от кариерата си, а той ги запозна с неговото напрегнато ежедневие.
Гимнастичките благодариха и на министър Красен Кралев за неговата подкрепа и съпричасност през последните две години и по време на олимпийските игри.

източник: Дневник

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !