Първо правило на българската...

Първо правило на българската политика: едно е да не...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's...

Шеф Виктор Ангелов напусна Hell’s Kitchen....

Лалзит Бей или как албанците се оказаха по–умни от нас

отпечатай новината

26.09.2016 16:59 | Видян 2417 пъти

Лалзит Бей или как албанците се оказаха по–умни от нас

Лалзит Бей е плажът, на който ходи Тирана. До него се стига по магистралата до Дуреш с отклонение малко преди морската столица на Албания. Отнема двадесетина минути – около 30 км е разстоянието. Пътят стига до гора, в която различните заведения по плажа са опънали хоругви със своите названия.

В края на дюните отвъд горичката са оформени места за паркинги. Които са безплатни. Там повечето местни оставят колите си често дори без да ги заключват. Дървени пътеки водят до крайбрежните заведения – семпли, но достатъчно модерни. Те са сковани или преместваеми обекти, не са монолитни постройки сред природата.

Всяко от тях, а те са десетина по десетина километровия пясъчен плаж, поддържа прекрасни чадъри и шезлонги. И те са безплатни. Човек просто си взема нещо от бара – все едно дали е Кавали, Фавела вилидж или някое друго от заведенията, като поръчката му се взема и се носи от келнер.

Но никой нито настоява, нито притеснява или пък да досажда на почиващите си хора за поръчването. Всеки го прави, когато пожелае да хапне или да пийне на плажа.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !