12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Павел Поппандов с награда за цялостно творчество

отпечатай новината

25.10.2016 15:04 | Видян 2421 пъти

Павел Поппандов с награда за цялостно творчество

Любимият на поколения българи актьор Павел Поппандов спечели наградата за цялостно творчество на Европейския фестивал на пътуващия театър, който завърши тази неделя (23.10.2016г.) в гр. Сливница. За най-добър актьор на фестивала беше отличен Пламен Манасиев от звездната трупа на Театър „София“, който тази година празнува своя 50-годишен юбилей. Статуетката за най-добра актриса отиде при Олга Женишкова от Театър „Диалог“, Чехия, а специалната награда на журито беше връчена на артистите от истанбулския Театър „Дурак“.

Още две награди бяха присъдени на международния фестивал – кметът на Сливница Васко Стоилков връчи наградата на общината на трупата на Театър „Христов Ботев“, Сърбия, а гласовете на публиката отидоха при младите таланти на УТ при НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, гр. Бургас.

В рамките на една седмица (17-23.10.2016 г.) на изцяло реновираната и модернизирана сцена в гр. Сливница елитни театрални трупи и постановки от България, Чехия, Турция и Сърбия се бориха за любовта на публиката. Журито на фестивала беше в състав: Николай Гундеров – председател, Мария Статулова – актриса, Галя Крайчовска – журналист, Филип Трифонов – актьор и Пламен Георгиев – литератор.  

Официалната церемония по откриване на фестивала беше уважена от много изтъкнати гости, а от името на министъра на културата, Вежди Рашидов, и на министъра на туризма, Николина Ангелкова, бяха изчетени поздравителни адреси към организатори и участници. Световноизвестният режисьор и носител на Оскар, Иржи Менцел, поздрави организаторите и участниците в специално видеообръщение

На откриването беше представен и новият, специално разработен за фестивала, дизайн на призовите статуетки.  

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !