Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Ема Уотсън крие книги в метрото

отпечатай новината

04.11.2016 17:49 | Видян 1523 пъти

Ема Уотсън крие книги в метрото

Британската актриса Ема Уотсън често е забелязвана да снове из подземните галерии на лондонското метро и да оставя на скришни места книги, които запалени читатели да открият и прочетат, съобщава ПИК. 26-годишната изпълнителка, станала световноизвестна като Хърмаяни Грейнджър благодарение на ролята на в поредицата за момчета магьосник Хари Потър, предоставя на непознати по няколко екземпляра от книгата, която е оглавила месечната й онлайн класация.

Това е съвместна акция на Ема Уотсън и движението Books On The Underground, по време на която „феи” оставят екземпляри от любимите си книги за пътниците, които случайно да ги намерят и евентуално да ги прочетат, а после да ги прехвърлят към приятели. Уотсън замаскира около 100 екземпляра на творбата на Мая Анджелоу ‘Mom & Me & Mum’, в някои от които има и посвещение. Младата британка беше назначена за посланик на добра воля на ООН през юли 2014 година. В началото на тази година тя започна да работи по разпространяването на книги, а Books On The Underground стартира през 2012 и седмично разпръсва по 150 книги в станциите на лондонското метро. Пътници, намерили книги в метрото, често споделят откритието си в социалните мрежи. Уотсън си е навличала критики във връзка с феминистките й възгледи и проектите, с които се ангажира.

Неотдавна тя призна в интервю, че нямала и най-малка представа, че произнасянето на реч в ООН за равнопоставеността на половете ще „отвори кутията на Пандора” и чрез интернет ще я залеят хули и ще я атакуват тролове. „Това беше моята плашеща първа стъпка като активист – дума, която никога не бях си представяла, че ще използвам, за да опиша себе си”, казва Ема Уотсън.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !